Tuňákový steak s chilli omáčkou

Steak2 porce -  300Kč

Doba přípravy 2hod 20min (2 hod marinováni v ledničce)

Igredience - 2 ks Steak z tuňáka

                  - Chilli papričky

                  - Česnek 

                  - Čínské rýžové víno

                  - Sojová omáčka

                  - Bílý ocet 

                  - Zázvor

                  - Třtinový cukr

 

 

Hledáte inspiraci pro rodinný oběd? Chtěli byste si připravit něco lehkého a chutného, co nejlépe chutná se salátem? Vyzkoušejte šťavnatý tuňákový steak s chilli omáčkou!

Jak na to?

Připravte si tuňákové steaky. Pro marinování vám nejlépe poslouží mělká miska. Všechny ingredience spojte dohromady a rukama dobře vetřete do steaků. Marinujte alespoň 2 hodiny v lednici.

Namarinované maso vyjměte z lednice a nechte pár okamžiků temperovat. Rozpalte nepřilnavou pánev. Steaky nasucho rychle orestujte z každé strany a připravte k servírování. Nyní vlijte na pánev zbylou šťávu z marinády a nechte ji okamžik probublat.

Steaky nakrájejte a naaranžujte na lůžko ze zeleniny dle vaší chuti. Podávejte přelité omáčkou a ozdobené jarní cibulkou.