Letní grilování s konopím

Co víc patří k příjemným letním večerům, než posezení s přáteli a grilování? Chcete překvapit unikátním receptem na nakládané maso nebo zeleninu? Využijte naše tipy a připravte svým nejbližším pochoutku s chutným konopným kořením.

Historie grilování

O původu grilování existuje několik teorií. Pravda ale bude taková, že grilování se vyvinulo přirozeně spolu s tím, jak člověk ovládl umění lovu a zapálení ohně.

K těm, kteří se hlásí o svůj podíl zásluh za vznik tohoto gastronomického odvětví, jsou Francouzi. Slovo barbecue údajně pochází z barbe-a-quene, nebo-li pečení od fousů po ocas. Pokud známým labužníkům z Francie tak úplně nedůvěřujete, nabízí se teorie, že grilování pochází od původních obyvatel Ameriky, konkrétně Aravaků, což je poměrně velká skupina jazykově a kulturně příbuzných indiánských kmenů z Jižní Ameriky. Ti maso připravovali na roštu vyrobeném ze syrového dřeva, které nazývali barbacoa.

Untitled (1)_6

Konopné soli

Konopí jako bylina je skvěle využitelná při vaření pro dochucení vašich pokrmů. Při vaření/pečení/smažení se uvolňují látky v konopí obsažené (kanabinoidy). Květy konopí obsažené v solích a kořenící směsi napomáhají dobrému trávení, neboť podporují přirozenou obranyschopnost organismu. Konopí navíc pokrmům dodá nezaměnitelnou jemnou chuť.

 

 

 

Untitled (2)_3

Konopná sůl pepř a medvědí česnek

Tato sůl je pro opravdové labužníky a nadšence - jedná se o směs konopí a himalájské soli se špetkou zeleného pepře a medvědího česneku. Himalájská sůl kombinuje 84 různých minerálů, které jsou velmi důležité pro metabolické procesy. Čím větší obsah železa, tím růžovější je barva. Tato sůl vytváří zásadité prostředí v těle. Medvědí česnek je antibakteriální a považuje za přírodní antibiotikum a antimykotikum.
Zelený pepř je přirozený stimulant trávení a afrodiziakum.

,,Jako správný chlap je kombinace pepře a medvědího česneku pro mě ta pravá! Dochucujeme s ní doma úplně všecko" říká Jakub Dufek ze Zelené Země

 

 

3145-1_konopna-sul-s-chilli--zelena-zeme

Konopná sůl s chilli

Máte-li chuť na něco trošku ostřejšího, určitě sáhněte po této konopné soli - Směs konopí a himálájské soli se špetkou chilli. Himalájská sůl kombinuje 84 různých minerálů, které jsou velmi důležité pro metabolické procesy. Chilli papričky zlepšují stravitelnost porkmů, ředí krev a povzbuzují krevní oběh a jsou také považovány za přírodní afrodiziakum.

,,Trošku pálivého na maso prostě patří! Tuto sůl volím já." podělil se s námi o svůj názor konopný poradce Pavel